Kom heerlijk tot rust

Sauna & Wellness

Bij Aqua & Sauna Oranje hebben wij een groot aanbod van sauna en wellness. In totaal beschikken wij over 1500 m2 pure wellness. Bij ons kun je onder andere terecht om te zwemmen in ons 30 meter lange subtropisch golfslagbad van 32 graden Celsius of lekker bijkleuren onder onze zonnebanken alsof het 365 dagen per jaar zomer is. Daarnaast beschikken wij over twee sauna's, twee infrarood warmtecabines, een Turks stoombad, neveltuin, twee fitnessruimtes (én een personal trainer!), een whirlpool en een dompelbad.

Met dit grote aantal aan ontspanningsmogelijkheden kun je met een gerust hart tot rust komen, want het is ook nog eens goed voor je lichaam. Een bezoek aan de sauna houd je namelijk fit en gezond. Niet alleen door de ontspannende werking, maar ook doordat het de lichamelijke weerstand verhoogt tegen verschillende infectieziekten. Daarnaast is een saunabezoek ook goed voor je spieren, vastzittende spieren kunnen doordat ze ontspannen in de warmte makkelijker loskomen. Ook is het bewezen dat een bezoek aan de sauna de stofwisseling verhoogt en de bloedcirculatie verbeterd.

Je hebt toegang tot alle faciliteiten van Aqua & Sauna Oranje wanneer je het toegangstarief betaald, inclusief het gebruik van shampoo, douchegel en ons eigen scrubzout.

De algemene zwem- en saunatarieven:

7:00 – 13:00 - €14,00

7:00 – 17:00 - €19,00

Handdoeken zijn beschikbaar voor €2,50 per stuk.

Elke woensdag is het badkleding dag in de sauna


Huisregels Sauna
sauna-content

Zonnebanken

Geniet het hele jaar door van een heerlijk zonnetje onder onze professionele zonnebanken. Het gebruik van de zonnebanken zorgt niet alleen voor een mooi kleurtje in de winter of ter voorbereiding van de zomer, maar activeert ook de cellen in uw huid om vitamine D aan te maken, die u anders alleen van de zon krijgt. Vitamine D zorgt voor een gelukkiger gevoel, maakt je botten sterker en heeft een positief effect op je immuunsysteem. Een mooi kleurtje opdoen ter voorbereiding op de zomer zorgt ervoor dat je extra beschermd bent tegen de felle zon. Daarnaast zorgt de warmte van de zonnebank voor een betere bloedsomloop waardoor je spieren en gewrichten soepeler worden.


zonnebank-content

Jacuzzi

Daarna kunt je lekker ontspannen in onze jacuzzi, wat ook nog eens goed is voor je lichaam. Het drijfvermogen van het water vermindert je lichaamsgewicht met ruim 90%. Dit zorgt ervoor dat de druk op je gewrichten en spieren minder wordt. Hierdoor worden reumatische pijnen, spierpijn, gewrichtspijn in armen en benen en zelfs symptomen van suikerziekte verminderd. Ook wordt de bloedcirculatie verhoogt door dat de bloedvaten door het warme water worden verwijd. Huidprikkels zorgen voor een stimulatie van het immuunsysteem, de bloedsomloop en het verteringsstelsel en verminderen ze de aanmaak van stresshormonen.


jacuzzi-content

Stoombad

Je kunt ook nieuwe energie opdoen in ons Turks stoombad. Stoombaden zijn goed voor je ademhaling, als je astma, bronchitis of andere aandoeningen heeft aan je luchtwegen ,zit je hier zeker op de goede plek. Je krijgt een sterker immuunsysteem doordat er meer witte bloedcellen aangemaakt worden. Daarnaast worden de poriën in uw huid geactiveerd. Hierdoor ga je meer zweten en maakt de huid zichzelf schoon. Na een bezoek aan ons Turks stoombad voel je je weer als herboren!


stoombad-content

Neveltuin

Als je klaar bent met het stoombad en daar lekker tot rust gekomen bent, kun je gelijk doorlopen naar onze neveltuin. In de Neveltuin kun je rustig genieten van een verfrissende nevel die langzaam op je huid neerdaalt. Het gevoel van zachte, verkoelende miezer die verfrissend en erg lekker aanvoelt. Je kunt het gevoel vergelijken met een nevelige ochtend in het tropisch regenwoud. Geniet in onze neveltuin en krijg het gevoel dat uw longen gereinigd worden.


neveltuin-content

Wellness & Beauty

naast het heerlijke ontspannen in onze verschillende wellness faciliteiten, kun je ook een heerlijke massage, huidbehandeling, facial behandeling of manicure/pedicure bijboeken. Het naastgelegen Beauty Oranje is door het hotel te bereiken, maar je kunt ook binnendoor naar Beauty Oranje. Zo kun je gebruik maken van alle Wellness faciliteiten, maar ook alle Beauty behandelingen. Op deze manier is uw wellness dagje pas echt compleet!


beauty-content